Elon Musks nya drag: 14-åriga Kairan

Publicerad 2023-06-18

Elon Musk fortsätter sin rymdkapplöpning.

Nu har han anställt ett nytt hemligt vapen.

En fjortonåring.

Elon Musk har rekryterat sin senaste talang. Fjortonåriga Kairan Quazi. Han har precis tagit examen från universitetet i Santa Clara. Nu har han fått jobb på Elon Musks SpaceX.

– Jag blev upprymd och förvånad över hur snabbt de fattade beslutet. Möjligheten på SpaceX stämmer väl överens med min djupa önskan att vara en del av något större, säger han till USA Today.

Sateliter

På SpaceX kommer underbarnet jobba som mjukvaruingenjör för Spacelink - delen av företaget som har hand om internetsatelliter. Att det gått så snabbt för honom att ta sig genom skolan och landa ett jobb tycker han inte är konstigt. Han blev färdig med gymnasiet redan som tioåring.

– Jag kan inte förstå att så många människor vill att jag ska gå ut mellanstadiet just nu. Det känns grymt att infantilisera mina intellektuella och känslomässiga behov och kräva att jag ska vara fångad i en linjär miljö där det enda måttet är ålder.

Elon Musk.

Inte träffat Musk

För att landa drömjobbet var han tvungen att ta sig igenom tio intervjuer. Men ingen av dem var med Elon Musk. Men han hoppas få träffa honom efter att han flyttat till staten Washington där det inte finns några arbetslagar som sätter käppar i hjulet för den nybakade ingenjören.

– Jag har inte träffat Elon än, men jag tror att hans anställningsfilosofi genomsyrar hela talangprocessen, säger han till USA Today.

Följ ämnen i artikeln