Polisen efter morden i Sala: ”Vi har pappans film”

Pappan i Sala sköt sin två barn – och tog sitt liv

Uppdaterad 2019-01-25 | Publicerad 2019-01-24

Pappan och sportprofilen misstänks ha skjutit ihjäl sina två små barn i Sala.

Han livesände sedan på Facebook och berättade om morden.

Polisen vädjade till hans Facebook-vänner att skicka filmen och uppger nu att att de fått den.

Pappan i 45-årsåldern, en känd sportprofil, startade en livesändning på Facebook vid 21-tiden på onsdagen.

Mannen i Sala som sköt sina två barn och sedan tog sitt eget liv var i 45-årsåldern är sedan tidigare ostraffad.

Där ska mannen ha berättat att han nyss skjutit ihjäl sina två små barn. Han uppgav sedan att han skulle skjuta sig själv innan han avslutade livesändningen.

Flera av hans vänner på Facebook slog snabbt larm till polisen. Patrullerna hittade senare mannen och de två barnen döda i deras bostad i Sala kommun.

– Vi utreder detta som två fall av mord och ett självmord, säger Johan Thalberg, presstalesperson vid Västmanlandspolisen.

Efterlyste pappans Facebookvänner

Polisen uppger att de inte söker efter några andra gärningsmän utan att pappan är misstänkt för morden.

Man efterlyste tidigt på torsdagen pappans Facebookvänner och uppmanade alla som sett mannens livesändning att kontakta dem.

– Om man har tagit del av den vill vi gärna att man hör av sig till oss, sa Thalberg på torsdagsmorgonen.

Filmen har bara kunnat ses av mannens vänner på Facebook, och det var under torsdagsmorgonen okänt om Facebook tagit bort filmen från hans konto.

Polisen i Sala: ”Kräver fortsatt stora resurser”

Men Johan Thalberg uppgav att polisens mordutredare under hela morgonen arbetat med att få tag på filmen. Senare under dagen berättade Thalberg att flera personer hört av sig och skickat sändningen till dem.

– Vi har säkrat material från livesändningen men kommenterar inte innehållet eller några detaljer, men vi kan konstatera att vi nu har filmen. Vi har blivit nedringda och är jättetacksamma över att folk hört av sig. Men eftersom att vi nu säkrat den så behöver vi ingen mer information om just den. Men har man tips i övrigt så vill vi att man kontaktar oss.

– Ärendet kräver fortsatt stora resurser för oss och många förhör ska hållas. De familjemedlemmar som är kvar är i ett stort sorgearbete.

Grät på Facebook: Vill inte sitta i fängelse

I livesändningen på Facebook efter dubbelmordet sa Salapappan att han ”ordnat med allt” – brev, räkningar och att förbereda bouppteckningen.

För sina tittare berättade han gråtande att han skjutit sina pojkar och att han skulle ta livet av sig själv eftersom ”han inte ville sitta i fängelse”.

Han förklarade att han gjorde förberedelserna för att det skulle underlätta för hans anhöriga.