Söker spår i jakt på kidnappade miljardärsfrun

Publicerad 2019-01-25

I torsdags begärde advokat Svein Holden bevis på att Anne-Elisabeth Hagen är vid liv.

Under fredagen har dykare fortsatt leta spår – i en sjö nära miljardärsparets hem.

Två nya hål har borrats genom isen på Langvannet där dykningarna genomförs.

Redan tidigare i veckan började polisens dykare att genomföra sina sök i sjön Langvannet nära familjen Hagens hus i Lørenskog, skriver VG.

Nu har insatsen fortsatt, och under fredagen borrades såväl ett femte som ett sjätte hål i sjön där dykarna utgått ifrån.

Söker efter spår

Polisen har tidigare uppgett att de inte söker efter Anne-Elisabeth Hagen själv utan spår som kan knytas till utredningen. Man har inte velat kommentera eventuella fynd.

Anna-Elisabeth Hagen, 68, försvann den 31 oktober förra året, men först tio veckor senare gick polisen ut med att hon försvunnit.

De personer som hävdat att de kidnappat den 68-åriga kvinnan hörde för första gången av sig i onsdags förra veckan. De ska ha begärt 9 miljoner euro, cirka 92 miljoner kronor, i kryptovaluta från el-entreprenören och miljardären Tom Hagen.

Kidnapparna ska ha uttryckt sitt budskap på dålig norska via en digital plattform.

Positiva signaler

Då det varit svårt att kommunicera via plattformen önskar familjen och polisen att kidnapparna hör av sig på något annat sätt.

– Vi vill ha en bättra och annan kontakt, där vi tryggt kan starta en process för att få hem Anne-Elisabeth, sa advokat Svein Holden under torsdagens presskonferens.

Familjen har tolkat kidnapparnas kontaktförsök som något positivt, och hoppas att 68-åringen ännu är vid liv.

– Vi vill ha bevis så vi vet att Anne-Elisabeth lever innan vi kan starta den här processen, sa advokaten.

Följ ämnen i artikeln