Sjuåringen förstod inte vad Trump sa

Publicerad 2018-12-26

Klippet på president Donald Trumps uttryckta skepticism om en sjuårings tro på tomten spreds över hela världen.

Nu berättar sjuårige Collman Lloyd själv om det chockerande samtalet.

På julafton kan barn från hela USA ringa den amerikanska myndigheten NORAD och fråga var tomten håller hus, i hopp om att han snart ska leverera julklappar under just deras gran. Eventet har blivit en tradition sedan 63 år tillbaka och i måndags hjälpte president Donald Trump och Melania Trump till att besvara frågor.

Det dröjde inte länge innan ett klipp från Donald Trumps samtal med en sjuårig flicka, tidigare omnämnd som en pojke, blev viralt. Trump frågade nämligen om hon tror på tomten, kort följt av: ”För sju år är på gränsen, eller hur?”

En kommentar som fått enorm uppmärksamhet världen över.

Hade presidenten på högtalartelefon

Nu har sjuårige Collman Lloyd från Lexington i South Carolina identifierats som barnet på andra sidan telefonen.

När hon ringde telefonlinjen fick hon prata med en forskare som frågade om hon ville prata med presidenten. I sex minuter satt en nervös Collman i familjens kök och väntade i luren. Plötsligt svarade Trump i telefonen i ovala rummet och hördes på högtalartelefon hemma hos Collman Lloyd. Familjen filmade när sjuåringen pratade med presidenten.

Som historien förtäljer sig svarade Collman att ja, hon tror på tomten, men visste inte vad presidenten menade med ordet ”marginal” (på gränsen, reds översättning). Än mindre visste hon att det historiska samtalet skulle bli viralt.

”Tomten finns trots allt”

Dessutom fick hon aldrig veta var tomten befann sig. Något hon själv helt glömde bort att fråga i chocken över att prata med självaste presidenten.

– Jag tänkte bara ”wow”, säger Collman till The Post & Courier om samtalet.

– Jag var bara tvungen att tänka efter vad sanningen var.

Innan läggdags ställde Collman och hennes syskon fram kakor och mjölk till tomten. Nästa morgon var allt uppätet.

– Tomten finns trots allt, säger Collman till The Post & Courier.

Följ ämnen i artikeln