Uppgift: Misstänkte mördaren stoppades på väg in i USA

avAlexander Ekström

NYHETER

Den man som anhållits för mordet på Lena Wesström är en man i 40-årsåldern som tidigare misstänkts för misshandel av henne.

Han var också anhållen en kort tid när Lena Wesström först anmäldes försvunnen.

Det bekräftar polisen i Örebro på sin hemsida.

Mannen, som är i 40-årsåldern, anhölls under tisdagen som skäligen misstänkt för mordet på Lena. Det är den lägre misstankegraden.

Mannens advokat Ingvar Backman sa då att mannen anhölls efter ett förhör som varade mellan fyra och fem timmar. Han ville inte berätta hur hans klient ställer sig till misstankarna.

1 av 7 | Foto: POLISEN
Lena Wesström, 45, är spårlöst försvunnen.

Polis och åklagare förtegna

Polis och åklagare är fortsatt mycket förtegna om utredningen av mordet på Lena Wesström.

Men man bekräftar nu att den anhållne mannen är samme man som i början av utredningen var anhållen, då misstänkt för människorov.

Mannen har också i en tidigare utredning varit misstänkt för misshandel av Lena Wesström. Misshandeln ska ha ägt rum i januari 2017, men polisutredningen lades ner i oktober samma år.

Den anhållne mannen och Lena Wesström ska, enligt uppgifter till Aftonbladet, ha haft någon slags relation.

Försökte fly till USA

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen, efter att han släppts i mitten av maj, ha försökt resa till USA men stoppats när han skulle resa in i landet och skickats tillbaka till Sverige.

Mannens parkerade bil som polisen beslagtagit som en del i utredningen ska, enligt samma uppgifter, ha stått parkerad på Arlanda flygplats långtidsparkering.

Lena Wesström hittades död 100 meter från sitt hem i Örebro, fem dagar efter att hon anmälts försvunnen.

I eftermiddag hålls ytterligare förhör med mannen. Aftonbladet har varit i kontakt med hans advokat, Ingvar Backman, som inte vill kommentera ärendet.

Statistik: Så ser mäns våld mot kvinnor ut i Sverige idag 00:25
ARTIKELN HANDLAR OM