Buss full med ungdomar välte på E4

avTT

Foto: Johan Nilsson/TT
En fullastad buss har kört av vägen i Sundsvall.

En buss fullastad med omkring 60 ungdomar har av okänd anledning kört av vägen på E4 i centrala Sundsvall. Eftersom bussen turligt nog hamnade på sidan i en grässlänt klarade sig alla passagerare utan allvarliga skador.

Enligt räddningstjänsten var det en cheerleading-grupp i åldrarna 10 till 15 år som var på väg söderut till en tävling när bussen körde av vägen. Larmet om olyckan kom klockan 04.31.

– De har haft änglavakt kan man säga, verkligen jättetur, säger Lars Krantz, inre befäl vid räddningstjänsten Medelpad.

Han berättar att bussen färdades i cirka 90 kilometer i timmen när den åkte av vägen på höger sida, föll ned på sidan och gled ned för en grässlänt.

– Det var otroligt fördelaktigt på många sätt. Bland annat kunde vi bedriva räddningsarbetet på en påfart så vi behövde inte vara ute på E4. Ambulansen kunde vara på plats snabb och allting flöt på bra, säger Lars Krantz.

Förmodligen var de flesta i bussen bältade vilket minskar risken för skador. Dessutom var det tur att marken såg ut som den gjorde vid olycksplatsen, fortsätter han.

– Det var inte sten eller grus, då får du hål i rutorna och det kan bli helt andra skador. Men här var det en grässlänt. Rutorna verkar intakta och det verkar inte vara så mycket skador på bussen.

Tre personer är förda till sjukhus med lindriga skador.

Räddningstjänst, ambulanspersonal och polis arbetar på olycksplatsen. Bärgningsarbetet pågår fortfarande.

Föraren av bussen misstänks för vårdslöshet i trafik och bussen är tagen i beslag.