Malins enkla lösning för jobbkaffet gör succé på nätet

Publicerad 2016-04-05

Malin Hall hittade en smart lösning på ett vardagsproblem.

Har du tröttnat på att hälla upp gammalt kallt kaffe ur bryggaren på jobbet? Fritidspedagogen Malin Hall har hittat en enkel lösning på vardagsproblemet.

Parkeringsskivor, eller P-skivor, brukar oftast visa en bils ankomsttid på en avgiftsfri parkeringsplats.

Men Malin Hall, som arbetar som fritidspedagog i Vallentuna, kom på att de kunde användas för att lösa ett vardagsproblem på jobbet. Hon satte en p-skiva på kaffebryggaren så att kollegorna vet hur länge kaffet har stått framme.

– Jag blev så irriterad på att man aldrig visste hur länge kaffet stått. Nån satte en lapp där det stod dagens datum, men man vill ju helst inte dricka kaffe som stått i flera timmar, säger Malin Hall till Aftonbladet.

Efter att ha funderat lite kom hon fram till att de borde ha någon slags klocka som visade när kaffet bryggdes.

– Och så kom jag på idén med att använda en P-skiva. Annars hade jag nog tillverkat en egen klocka, säger hon.

”Kul om fler nappar”

Hon delade med sig av den smarta lösningen i Facebookgruppen ”Återbruka mera” och inlägget har i skrivande stund gillats av över 8 200 personer.

– Jag har aldrig lagt upp något där tidigare, men roligt att det blev så uppmärksammat och kul om fler nappar på det, säger hon.

Även kollegorna har uppmärksammat Malins lösning.

– En del av kollegorna tycker det är toppen, medan en del inte verkar bry sig eller så fattar de kanske inte vitsen. Jag tycker det är bra i alla fall, säger hon.

Följ ämnen i artikeln