Brand i bussgarage utom kontroll

avTT

Foto: Pontus Lundahl/TT
Räddningstjänsten i Stockholm fortsätter att bekämpa den svårsläckta branden i ett bussgarage på Kungsholmen.

Räddningstjänsten i Stockholm fortsätter att bekämpa den svårsläckta branden i ett bussgarage på Kungsholmen som startade vid 10.30-tiden på måndagen. Branden ställer till problem med inställda avgångar och oregelbunden trafik under dagen, enligt SL.

– Det brinner och vi vet ännu inte hur länge vi behöver vara där. Troligtvis hela dagen. Nu koncentrerar vi oss på att skydda övriga, omgivande byggnader, säger Hans Eriksson, ledningsoperatör vid Stockholms brandförsvar.

Branden i byggnaden som både innehåller ett stort bussgarage och tillhörande kontor, startade i samband med ett takarbete. En av depåns två hallar för bussar tillåts nu brinna ned till grunden medan räddningstjänsten inriktar sitt arbete på att stoppa spridningen till verkstaden intill.

– Det är en gammal byggnad med komplicerat byggt tak och konstruktioner, så vi har inte velat skicka upp folk på taket och öppna upp och angripa branden inifrån, med fler begränsningslinjer. Därför har det också tagit längre tid, säger Hans Eriksson.

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bussar

Bränder

Stockholm