Artisten varnar: Falsk ”Kvinnaböske” tigger pengar via Facebook

avAftonbladets lokalredaktion

Publicerad:
Foto: Jimmy Wixtröm/Aftonbladet/TT / TT NYHETSBYRÅN
Hasse ”Kvinnaböske” Andersson berättade om sin diabetes i samband med Diabetesgalan. Nu har bedragare stulit hans namn på Facebook för att lura till sig pengar.

En bedragare som utger sig för att vara Hasse ”Kvinnaböske” Andersson försöker lura av folk pengar via sociala medier, rapporterar Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan.

Den riktige artisten Hasse Andersson varnar nu för bedrägeriet och uppmanar alla drabbade att polisanmäla saken.

– Det är jävligt trist och jobbigt men det är väl medaljens baksida att någon vill sko sig på ens goodwill. Jag vill ju inte att folk ska råka ut för sånt här, särskilt inte försvarslösa äldre människor, säger den äkta Hasse Andersson till HD och Sydsvenskan.

Bedragaren som utger sig för at vara ”Kvinnaböske” har kontaktat personer på Facebook, ofta äldre, via privata direktmeddelanden. Skojaren påstår att han är den kände artisten och försöker på olika sätt få offren att föra över pengar till ett konto.

Vid minst ett tillfälle har bedragaren påstått att det gällt insamling för att göra en hjärtoperation. I annat fall att det gäller pengar till ett barnhem i Ryssland.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM