Chef på lyxkrog åtalas för sexofredanden

TT

Publicerad 2019-09-28

Mannen åtalas för tre fall av sexuellt ofredande på lyxrestaurangen. Arkivbild.

En man som arbetade som chef på en lyxkrog i Stockholm åtalas för att ha sexuellt ofredat tre unga kvinnor som gjorde praktik på restaurangen, skriver Aftonbladet.

Händelserna ska ha skett under september förra året och innefattar en rad övergrepp, enligt åtalet. Mannen kommenterade flera gånger kvinnornas kroppar, kläder och smekte dem på rumpan.

Vid ett tillfälle ska mannen ha följt med en av praktikanterna ner i källaren och i ett trångt förråd tryckt upp henne mot väggen. Hon flydde upp till receptionen där hon gömde sig i en halvtimme.

Vid ett annat tillfälle ska chefen ha dragit ned en av kvinnorna från en trappa i källaren så att hon slog i huvudet, för att sedan leda in henne i kvinnornas omklädningsrum där han pressade upp henne mot ett skåp och förde sin hand över hennes kropp. Kvinnan ska i förhör ha sagt att "om jag skrek skulle det inte höras".

Den tredje praktikanten säger att mannen ska ha blivit närgången så fort de var ensamma, och att han ofredat henne ett tjugotal gånger under praktiktiden.

Mannen har i förhör nekat till brott och sagt att problemet är att han har en för flirtig attityd.

Följ ämnen i artikeln