Ett halvår kvar till valet – nu storsatsar Aftonbladet

Uppdaterad 2018-08-27 | Publicerad 2018-03-09

Den 9 september är det dags för tidernas valrysare.

Vem ska ta makten? Vilka partier ska styra tillsammans? Vem blir statsminister? Hamnar något parti under riksdagsspärren?

Med exakt ett halvår kvar är frågorna många – och på Aftonbladet guidar vi våra läsare och tittare genom den spännande valrörelsen med hjälp av ett antal storsatsningar.

De unga väljarna

Precis som förra valet satsar Aftonbladet på förstagångsväljarna.

Amie Bramme Sey.

”På spåret”-finalisten och ”AB Morgon”-profilen Amie Bramme Sey ger sig tillsammans med Aftonbladets ungdomsredaktion Boom ut på vägarna för att träffa människor från helt olika delar av Sverige – i jakten på en ärlig bild av hur det faktiskt är att leva som ung i Sverige 2018.

Nypremiär för ”Partiprogrammet”

Den 4 april gör ”Partiprogrammet” äntligen comeback – en politisk talkshow i åtta avsnitt med intervjuer och debatter under ledning av Robert Aschberg. ”Partiprogrammet” sänds precis som tidigare live inför publik en gång i veckan, den här gången från Scandic Malmen i centrala Stockholm.

Robert Aschberg, programledare för Partiprogrammet.

Slaget om tryggheten

Väljarnas viktigaste frågor inför årets val handlar om sjukvård, lag och ordning samt integration och skola. Samhällsredaktionen, ledd av Jonathan Jeppsson, har redan förstärkts med Guldspadebelönade grävreportern Anders Johansson och prisbelönte utrikesredaktören Martin Schori och kommer att utökas kontinuerligt i takt med att vi närmar oss september. Aftonbladets och Viafrees grävprogram ”200 sekunder”, som framgångsrikt granskar maktmissbruk och samtidsfenomen, håller också särskilt fokus på valet.

Succékompassen

Vem ska jag rösta på? Vilket parti tycker egentligen som jag? I Aftonbladets träffsäkra valkompass, som förra valet slog världsrekord genom att användas 2,5 miljoner gånger, kan man åter hitta svaren på ett enkelt och roligt sätt.

I år lanserar vi kompassen under politikerveckan i Almedalen, där Aftonbladet som vanligt har ett stort tält med massvis av aktiviteter, debatter och spännande programpunkter. ”AB Morgon” kommer också att sända direkt från tältet med intressanta och relevanta gäster varje vardagsmorgon.

Partiledardebatten

För fyra år sedan hade Aftonbladets historiska partiledardebatt en miljon startade strömmar. Succén är tillbaka och måndagen 27 augusti skriver vi mediehistoria igen när partiledarna drabbar samman under ledning av Aftonbladets programledaress Maria Bjaring.

Lögndetektorn

Hur väl stämmer politiska uttalanden överens med verkligheten? Vad är egentligen sant och vad är falskt? Lögndetektorn har i flera val varit Aftonbladets verktyg för att granska utspel och påståenden och nu återuppstår den i ny fräsch form.

Lena Mellin tar med sig formatet ”Fråga Lena” ut i Sverige.

Fråga Lena

Lena Mellin, Aftonbladets inrikespolitiska kommentator, lämnar under valrörelsen studion och tar med sig succéprogrammet ”Fråga Lena” ut i Sverige för att svara på tittarnas frågor om politik och guida dem genom valrörelsen.

Välkomna till ett spännande halvår!