Dubbla rån – män slogs ner av gäng

avJamshid Jamshidi, Hans Österman

En man på väg hem från pendeltåget blev under natten mot onsdagen rånad och misshandlad i Upplands Väsby.

– Han har blivit påhoppad. Gärningsmännen försökte ta hans väska och plånbok, säger Jenny Ryberg, vakthavande befäl vid polisen.

Några timmar tidigare inträffade ett liknande rån i Borlänge.

Polisen fick larm om rånet i Upplands Väsby, norr om Stockholm, klockan 00.40. En man som var på väg hem från pendeltåget blev påhoppad av flera gärningsmän. Han ska ha blivit sparkad i ryggen och misshandlad, enligt uppgift till Aftonbladet.

– Gärningsmännen försökte ta hans väska och plånbok. Patruller har varit på plats och tagit upp en polisanmälan, säger Jenny Ryberg.

Enligt Aftonbladets källor fick gärningsmännen varken med sig väska eller plånbok. Däremot försvann de med mat som mannen hade med sig.

Tidigare under tisdagskvällen inträffade ett liknande rån bakom Hemköp i Tjärna Ängar, Borlänge. En man i 55-årsåldern överfölls och misshandlades av fem-sex unga män på cykelbanan bakom mataffären.

När de slagit honom till marken rotade de igenom hans fickor och stal bland annat plånbok och nycklar, skriver polisen på sin hemsida.

Flera polispatruller har förgäves sökt efter gärningsmännen. Enligt den rånade mannen passerade flera personer utan att ingripa när han blev överfallen.

– Det är väldigt vanligt att folk ser saker, men när vi pratar med dem har de inte sett något. Vi vill ha kontakt med vittnen, säger Anders Gustavsson, vakthavande befäl vid polisen i Dalarna.

ARTIKELN HANDLAR OM