Tvättbjörnsdrama i USA blev nagelbitare på Twitter

avAmanda Skagerström Lindau

En tvättbjörn i Minnesota gav sig under gårdagen i färd med att klättra upp för en 90 meter hög byggnad.

Det djärva lilla djuret såg ut att ta det hela med ro.

Men en stor del av Twitter höll andan medan de följde björnens äventyr.

Tisdagens största nyhet var toppmötet mellan USA:s president Donald Trump och Nordkoreas diktator Kim Jong-un.

Men medan de två ledarna såg på Donald Trumps ”Hollywood”-liknande film följde flera Twitteranvändare ett helt annat drama.

En tvättbjörn i den amerikanska delstaten Minnesota gav sig nämligen på att klättra uppför fasaden på en 90 meter hög byggnad.

Det var lokalradiostationen Minnesota public radio som fick syn på det lilla djuret när det var i full färd att bestiga UBS-tornet i staden Saint Paul.

Äventyret fick snabbt spridning på Twitter och användare både inne i byggnaden och utanför kom med regelbundna uppdateringar om hur det gick för tvättbjörnen – som getts en egen hashtag vid namn ”#mprraccoon”.

Tvättbjörnen brukar i USA kallas för ”trash panda” på grund av sin förmåga att hittas bland soptunnor och skräp och är vanligtvis inte det populäraste djuret.

Men den här tvättbjörnen rotar inte bara bland sopor och snor mat – den har även stulit så många hjärtan att den redan fått flera Twitterkonton uppkallade efter sig.

För farligt med räddningsinsats

En av de mest insatta i den lilla björnens strapats var lokalradions reporter, Tim Nelson, som rapporterade direkt om djurets alla rörelser.

Byggnadens fönster gick inte att öppna, varför brandkåren inte kunde rädda djuret. De ansåg att det hade varit för farligt att försöka sig på en mänsklig räddningsinsats, skriver BBC.

Tvättbjörnen själv verkade ta det hela mycket lugnt. Emellanåt tog den sig små pauser på olika fönsterkarmar för att vila eller tvätta sin päls.

Klättrade 25 våningar

Efter 16 timmars intensiv liverapportering på sociala medier kunde åskådarna till dramat äntligen pusta ut.

Klockan 8.45 svensk tid hade tvättbjörnen klarat sig hela vägen upp för de 25 våningarna till taket av byggnaden.

Djurskyddet i Minnesota fångade där in och omhändertog tvättbjörnen, som av ortsborna börjat kallas för ”Spindeltvättbjörnen”, gav den ett skrovmål och kommer senare att släppa ut den i trygghet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Minnesota

UBS

Twitter

USA