Trissmiljonären: Så dödade jag småbarnspappan

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-06-03

”Jag snubblar och tyvärr blir han träffad”

Här är bilderna som vis-ar hur Trissmiljonären dödar småbarnspappan.

Offret träffades i bröstet från mindre än en meters avstånd.

– Jag skjuter ett varningsskott i backen, men jag snubblar och tyvärr blir han träffad, säger miljonären i förhör.

Den 31-årige mannen skrapade förra året fram 1,2 miljoner på Triss i direktsändning. Nu är han åtalad för mord.

Natten till 22 januari, utanför restaurang Magasinet i Upplands Väsby, sköt han ihjäl en 29-årig småbarnspappa. Mannen nekar till mord och säger att det var en olyckshändelse.

”Inget misstag”

– Han har ändrat sig från förhör till förhör. Ena gången säger han att det var ett misstag, andra gången att han skulle skjuta ett varningsskott. Men offret sköts i bröstet på kortare håll än en meter. Enligt mig var det inget misstag‚ säger chefsåklagare Eva Thunegard.

Trissmiljonären hade känt sig hotad en längre tid. I december förra året sköt någon mot hans lägenhetsdörr med ett hagelgevär och en pistol.

Han trodde sig veta vem som låg bakom attentatet. Enligt Trissmiljonären hade den 29-årige småbarnspappan eller personer i hans umgängeskrets kännedom om vilka som låg bakom attacken. På grund av de upplevda hoten var 31-åringen beväpnad när han gick ut för att festa med sina kamrater.

Utanför Magasinet stod ett antal personer, flera av dem med tillhyggen, och det blev bråk.

På en rekonstruktionsfilm, gjord vid Polishögskolan, visar miljonären hur han lämnar Magasinet och går förbi två bröder. De slänger arga kommentarer efter varandra och en av bröderna ska ha tagit fram en kniv.

Sliter fram sitt vapen

Enligt 31-åringen sliter han då fram sin pistol, skjuter ett varningsskott i marken och springer därifrån. När 29-åringen springer skjuter miljonären ytterligare ett skott som träffar offret i bröstet.

– Det var olyckligt att jag hade pistolen med mig, säger Trissmiljonären i förhör.

Enligt advokat Peter Jansson hade mannen aldrig något uppsåt att döda.

Rättegången inleds på måndag i Attunda tingsrätt.