Måste flytta – för att han luktar illa

avMalin Wigen

Grannarna i en fastighet fick nog av en man som inte skötte sin hygien, vilket gjorde att en lukt spred sig i huset. Nu måste han flytta, skriver Hem och hyra.

Hyresgäster i en fastighet i Värmland hotade med att flytta – om inte den privata hyresvärden sa upp en man i 60-årsåldern, skriver Hem och hyra.

Grannarnas klagomål gällde att mannen inte skötte sin hygien, vilket gjorde att lägenheten luktade illa. De gånger 60-åringen gick ut ska hela trappuppgången ha luktat i flera timmar. Hyresvärden såg till sist inget annat val än att säga upp 60-åringen och koppla in hyresnämnden.

Foto: Christine Olsson/TT

Sanerade lägenheten för tre år sedan

I ett uttalande till hyresnämnden säger hyresvärden att han gjort vad han kunnat. Han ska ha påpekat för 60-åringen att han måste sköta sin hygien för att få bo kvar och värden ska även ha kontaktat socialförvaltningen i den aktuella kommunen. Det var då som lägenheten blev sanerad en gång för tre år sedan, men sedan kom problemen tillbaka.

I och med att hyresnämnden kopplades in kunde värden och 60-åringen göra upp utan förhandling. Mannen har gått med på att flytta men vill ha längre tid på sig än hyresvärden önskat – men i oktober ska han flytta ut.

ARTIKELN HANDLAR OM