Fortsatta trafikstörningar efter Boeing-stopp

TT

Publicerad 2019-03-14

Ett flygplan av modellen Boeing 737 Max 8 står parkerat på Arlanda flygplats. Flera av Norwegians avgångar påverkas efter beslutet om att stoppa alla flygningar med Boeing-modellen.

Efter att de olycksdrabbade Boeing-planen stoppats har Norwegian tvingats ställa in flera avgångar. På torsdagen påverkas nära 20 flygningar till och från Arlanda.

– Strax under 1 000 resenärer påverkas i dag som ska till och från Arlanda, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, kommunikationschef på Norwegian.

Flygbolaget försöker nu parera trafikstörningarna, främst genom att boka om resenärerna till andra avgångar under torsdagen.

– Vi har lyckats boka om nästan alla på nästkommande avgång, det är få som vi inte kunnat boka om. Vi jobbar nu med att hitta lösningar dag för dag, vår största prioritet är att hjälpa resenärerna så de kommer dit de ska.

Flygplansmodellen Boeing 737 Max 8 har på kort tid varit inblandad i två flygkrascher. Den senaste inträffade i Etiopien i söndags då nära 160 människor omkom.

På tisdagen stoppade den europeiska luftfartsmyndigheten EASA alla flygningar med Boeing-modellen. Beskedet kom efter att flera andra länder och flygbolag tidigare beslutat sig för att sluta använda flygmodellen. I onsdags stoppade även USA och Kanada Boeing-planen.

I Norge är totalt 20 av Norwegians avgångar till och från Oslo inställda på torsdagen till följd av de stoppade Boeing-planen, enligt NTB. Fyra av flygningarna går till eller från Stockholm.