Mystisk fönstertittare skrämmer studenter

avAftonbladet

Publicerad:
Foto: Image Source/Richard Lewisohn / www.imagesource.com
ARKIVBILD

En man har under flera år skrämt studenter i Kalmar genom att stirra in igenom deras fönster.

– Han stirrade in genom fönstret varje fredag och lördagsnatt under flera månaders tid, säger en tidigare student som Östra småland pratat med.

Nu försöker polisen ta reda på vem den mystiske mannen är.

Under flera år har mannen i perioder gått runt bland studentlägenheterna på Skräddaretorpsvägen och stirrat in på studenterna som bor på markplan.

Nu har de som bor där skapat en facebook grupp för att kunna varna varandra och informera om nya händelser. I gruppen skriver flera om sina erfarenheter och det verkar vara samma man som de sett - en man med mörka kläder, keps och luva.

Mannen är framförallt utanför bostäderna och stirrar in på studenterna mellan klockan 01.00-02.00 om nätterna, skriver Östra småland.

En tidigare student försökte skrämma bort mannen genom att sätta upp en lapp på sitt fönster med texten: Sluta stirra.

Men det hjälpte inte.

– Jag har sett honom fyra gånger stå och stirra in i min lägenhet. Jag har även sett honom sätta sig ner på huk och kolla på min granne i ungefär en halvtimme, berättar en av studenterna, för tidningen.

Flera studenter menar också att fönstertittaren lägger sig ner för att se in under rullgardinen när de har den nerdragen.

Polisen arbetar nu aktivt med ärendet och Kalmarhem har även skickat ut sms till de boende på gatan att de ska vara uppmärksamma och ringa polisen om de ser mannen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Kalmar

Studentliv

Småland

Växjö

Oskarshamn