Bomb detonerades på fotbollsplan

Uppdaterad 2011-08-16 | Publicerad 2011-08-15

Polisens bombtekniker har larmats ut till Sköndal i dag igen, efter att en misstänkt bomb hittats, fastsatt på ett fotbollsmål.

Nu har bombteknikterna detonerat bomben.

– Det var en kontrollerad sprängning. Alla personer ombads backa till ett säkert avstånd och inga större bitar flög från bomben, säger Aftonbladets reporter Evalisa Wallin, som befinner sig på plats.

Det knytnävsstora föremålet, som hittades av en polis under måndagen, var inlindad i grön tejp och fastsatt på ett mål på en fotbollsplan vid Sandåkraskolan.

Fotbollsplanen ligger mycket nära Solbackens förskola, där en fyraårig flicka förra veckan skadade händerna i en explosion.

Fotbollsplanen, som omgärdas av ett stängsel, spärrades av av polis för att bombtekniker skulle kunna undersöka föremålet.

Vid halv sju-tiden på kvällen detonerades bomben av polisens bombtekniker i en kontrollerad sprängning.

Teknikerna har tagit med sig det som är kvar av föremålet för undersökning och kommer också att titta närmare på bostaden tillhörandes den unge man som misstänks ligga bakom sprängladdningarna.

Finkammar Sköndal

Polisen fortsätter finkamma Sköndal under kvällen på jakt efter fler misstänkta föremål.

– Vi kommer att söka igenom det här området med anledning av befarade sprängladdningar. Vi kommer att söka på lekplatser, sandlådor och andra områden som vi bedömer som intressanta, säger Karl-Johan Göransson, yttre befäl vid polisen i Söderort.

Sju poliser och tre bombtekniker har under dagen arbetat i området. Förutom den avspärrade fotbollsplanen har också en lekplats genomsökts, dock utan att man hittat något misstänkt.

Polisen misstänker att liknande bomber sprängts på platsen tidigare.

– Man har hittat detonerade bitar och rester av den gröna tejpen lite varstans, säger Evalisa Wallin.

Sprängladdningarna tros dock ha varit relativt små, eftersom inga kratrar påträffats och inget har gått sönder på platsen.

Polisen vill nu varna allmänheten och samtidigt vädja om tips. Om man ser något som är inlindat i grön tejp kan det vara en sprängladdning och man uppmanas då ringa polisen.