Här räddar mannen hjorten från att drunkna

avMatilda Aprea Malmqvist

Publicerad:

Marc Headon och Jamie Toyne såg en hjort som kämpade för sitt liv i en kanal. Marc slet av sig kläderna och hoppade i det iskalla vattnet och lyckades rädda hjorten som bara var sekunder från att drunkna.

Marc Headon och hans kollega Jamie Toyne körde genom Saxilby i Storbritannien och var på väg hem från jobbet när de upptäckte något konstigt i en kanal. De bestämde sig för att stanna bilen. När de kom närmre såg de en hjort som höll på att drunkna i det iskalla vattnet.

1 av 3 | Foto: Privat.

Marc Headon slet av sig sina kläder och bestämde sig för att hoppa i och försöka rädda den hjälplösa hjorten.

– Den var sekunder ifrån att drunkna och måste ha varit i vattnet i timmar, säger Jamie Toyne till Daily Mail.

Jaime Toyne filmade händelseförloppet och videon har i skrivande stund setts av över 600 000 personer som berömmer kollegorna för deras hjälteinsats.

Hjorten överlevde tack vare kollegorna

Tillsammans lyckades de få upp hjorten från vattnet som var helt slut. Hjorten var nedkyld och hade svårt att stå på sina ben så Marc och Jamie lindade in den i filtar och försökte hjälpa den att få upp värmen.

Samtidigt ringde de räddningstjänsten som hämtade hjorten och placerade den hos en djurvän. En timme senare fick kollegorna ett samtal om att hjorten hade klarat sig tack vare dem.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM