Polisen vädjar om tips efter knivmord: Inga ledtrådar via offret

70-årig man höggs ner framför skolbarnen

Uppdaterad 2020-02-19 | Publicerad 2020-02-18

Mitt på dagen knivmördades den 70-åriga mannen inför en grupp skolbarn.

Nu pågår en intensiv mördarjakt i Borås.

– Vi är intresserade av alla tips, låt oss avgöra om det är viktigt, säger Tomas Stakeberg Jansson, kommenderingschef.

Den ensamma gärningsmannen i Borås ska ha varit klädd i vita skor, grå luvtröja, ljusa byxor och ska ha haft en väska med sig. Mannen ska efter dådet har flytt platsen till fots i riktning mot bostadsområdet Sjöbo, enligt uppgift till Aftonbladet.

Signalementet är polisens just nu bästa spår i jakten på knivmördaren.

– Vi hoppas att med hjälp av vittnesuppgifter kunna lösa det här. Eller med hjälp av anhöriga som kanske märker att någon i deras närhet beter sig annorlunda efter det här, säger Tomas Stakeberg Jansson, kommenderingschef, vid Boråspolisen.

– Alla tips är viktiga.

Polisen söker med helikopter efter gärningsmannen.

Under dagen har bland annat helikopter och ett stort antal poliser arbetat i området. Tomas Stakeberg Jansson säger att de under kvällen och de närmaste dagarna kommer att finnas i området, dels för trygghetsskapande insatser och dels för att genomföra dörrknackningar och leta vittnen.

– Vi tittar på tips, bildmaterial och annan teknisk bevisning och försöker lägga pussel för att hitta gärningsmannen, säger han.

– Vi jobbar med att säkra så många spår som möjligt.

Den 70-åriga mannen är okänd för polisen sedan tidigare och förekommer inte i deras register, enligt uppgift till Aftonbladet.

– Det finns inga ledtrådar att hitta via offret, säger Tomas Stakeberg Jansson.

Han ber alla som sett något de reagerat på i området vid tiden för mordet, tiden efter men även till och med dagen innan att höra av sig till polisen på 114 14.

– Vi vill ha alla tips. Låt oss avgöra om det är viktigt eller inte, säger han.

Följ ämnen i artikeln