Mus-gruff ledde till knockout

Fotografen vann pris för sin bild

Publicerad 2020-02-12

”Käbbel på stationen” vann LUMIX People’s Choice award.

Bråk och stök hör inte till ovanligheterna i tunnelbanan. Men få har nog sett muskäbbel på perrongen.

Sam Rowley är fotografen bakom bilden som har utsetts till årets naturbild i LUMIX People’s Choice award.

Fotografen Sam Rowley ville fånga Londons djurliv och gick ner i tunnelbanan och väntade på att några gnagare skulle komma fram. På plattformen låg rester från pendlares medtagna smörgåsar som lockade fram två små möss.

Sam Rowley har berättat hur de två mössen bråkade och slogs över brödsmulorna på perrongen. Han lyckades fånga ögonblicket när den ena musen fick tag i en brödsmula samtidigt som han fick in en träff på sin motståndare.

Hade stor konkurrens

Över 28 000 naturfotograf-fans fick rösta mellan 25 nominerade bilder som Sam Rowely lyckades kamma hem trots oerhört tuff konkurrens. Bland bilderna fanns bland annat Martin Buzoraz rörande bild på bandet mellan en föräldralös noshörning och dess skötare.

Michel Zoghzoghis bild på en jaguar och dess unge som tillsammans har fångat och bär på en stor anakonda var en av favoriterna. Även en upprörande bild på en boxningsklädd orangutang sittande bredvid en boxningsring visar hur djuren förnedras på Safari World i Bangok, var favorittippad.

Michel Zoghzoghis bild på en jaguar och dess unge som tillsammans har fångat och bär på en stor anakonda var också en av favoriterna hos folket. Även en upprörande bild på en boxningsklädd orangutang, sittande bredvid en boxningsring, som visar hur djuren förnedras på Safari World i Bangok, var favorittippad.

Sam Rowleys musbild kommer att ställas ut på Naturhistoriska museet i London fram till den 31 maj 2020.

Fotografen har döpt bilden till ”Losing a Fight”.