Julräddarna – samlar in gåvor till barnfamiljer

Uppdaterad 2018-12-09 | Publicerad 2015-11-29

Sarah: ”Alla kan göra något”

Sarah Carlsson och Alexandra Fredriksson räddar julen åt flera barnfamiljer i år. De samlar in julklappar och julmat åt familjer som har det svårt.

– Även om jag och Alexandra inte kan hjälpa alla så kan alla bidra med något, säger Sarah till Aftonbladet.

Förra året startades initiativet ”Julhjälpen för barn” av två kvinnor som samlar in gåvor till familjer som inte riktigt har ekonomin för att fira en riktig jul med klappar och julmat. Projektet växte och har i år blivit så stort att det anordnas i flera städer runtom i Sverige. I regionen Skara och Götene tog Sarah Carlsson och Alexandra Fredriksson initiativet i år.

Förmedlar hjälp

Det Sarah och Alexandra gör är att de agerar mellanhänder mellan givare och mottagare av gåvorna.

– Familjer som vill ha hjälp skriver ett meddelande till oss på Facebook, sedan kollar vi vilka behov som finns. Hur gamla barnen är, vad de gillar och så. Sedan efterlyser vi de sakerna i vår Facebookgrupp och sen får folk ge gåvor som passar. I år har vi hjälpt tre familjer, och så jobbar vi med en familj till som hört av sig nyligen.

”Det är helt underbart”

Responsen som Sarah och Alexandra fått har varit uteslutande positiv och de känner själva att de gör skillnad.

– Det är jättemånga som vill hjälpa, oftast får vi svar inom några minuter efter att vi lagt ut en förfrågan om gåvor. Nu har vi även fått in en del pengar, så när någon familj frågar efter pengar till julmat kommer det att finnas redo. Som enskild person kan det vara svårt att veta hur man kan hjälpa till, men genom det här så kan alla hjälpas åt. Det är helt underbart.

Följ ämnen i artikeln