Offret hade en skuld på 400 000 kronor

Publicerad 2015-05-07

27-åringen som mördades hade en skuld på 400 000 kronor, enligt en nära vän.

Vänner och anhöriga till mannen tror att det är därför han nu mördats.

– Han skulle börja betala av sina skulder men han var inte snabb nog, säger vännen.

Brutala budskapen bakom mc-västarna

Den 27-årige mannen som sköts till döds i går i Sundbyberg hade efter att han muckat från fängelset precis fått ett jobb som städare.

– Han ville lämna gänglivet efter hans senaste dom där han åkte in 2012, säger vännen.

Dömdes efter krogbråk

Den nu skjutne mannen var en av dem som dömdes efter det våldsamma slagsmålet på krogen El Cocodrilo på Södermalm i Stockholm i september 2011.

Personer från Hells Angels MC och dess supportergrupp Red & White Crew gick till angrepp mot några medlemmar i det konkurrerande gänget Outlaws som satt inne på krogen i sina västar.

En man ska ha dragits ut från restaurangen och fått sparkar i huvudet. En annan man blev knivhuggen i ryggen och fick livshotande skador.

27-åringen dömdes till tre års fängelse i Svea hovrätt.

Skuld på 400 000 kronor

Mannens vän berättar att han hade en skuld på 400 000 kronor och att han precis skulle börja betala efter att ha fått sitt städjobb. Anhöriga till honom tror att det är på grund av skulden han nu skjutits till döds.

– Han skulle börja betala av sina skulder men han var inte snabb nog.

27-åringens anhöriga samlades i går tillsammans i en lägenhet i närheten av garaget där han hittades. Via vännen beskriver de honom som en vänlig kille som hamnat snett.

– Han var ingen gangster eller Al Capone–figur eller terrorist. Bara en vanlig kille som hamnade snett lite grann i livet.

Följ ämnen i artikeln