Kvinna larmade polis om skadegörelse – på laglig klottervägg

Uppdaterad 2018-10-21 | Publicerad 2018-10-20

Operatören hann skicka ut en patrull till Kvarnparken innan det visade sig att konstverket i fråga var en laglig klottervägg.

När en kvinna såg några barn stå och klottra på ett konstverk blev hon så upprörd att hon ringde polisen, men konstverket visade sig vara en laglig klottervägg.

– Ja, det var ju lite knasigt, berättar Daniel Wikdahl, pressinformatör på polisen Region Mitt.

I fredags blev en kvinna väldigt upprörd när hon såg en skolklass i regnkläder stå och klottra i Kvarnparken i Gävle. Så hon ringde omedelbart in till polisen för att anmäla det.

– Hon var upprörd över att man förstörde det här konstverket – fast det sen visade sig att klottret är en del av konstverket, säger Daniel Wikdahl.

Under samtalets gång fick hon reda på att det var en klottervägg men var trots det en stark motståndare till skolklassens klottrande.

Att klottra på väggen är alltså precis det den är avsedd för.

Patrull hann skickas ut

– Vi kan veta mycket men vi kan inte veta allt som pågår, så kollegan skickade dit en bil.

Operatören som pratade med den upprörda kvinnan hann alltså skicka ut en patrull innan det stod klart patrullen skulle mötas av en skolklass som ägnade sig åt att klottra – på en laglig klottervägg.

– Ja, det var ju lite knasigt men vi får in samtal från alla möjliga personer om alla möjliga händelser. Det är både högt och lågt, säger Wikdahl.

Kvinnan har inte lämnat in någon officiell polisanmälan.