Fräck flaggstöld vid Ekonomikum förbryllar

Publicerad 2020-01-30

Någon har halat alla de stora, röda universitetsflaggorna som normalt vajar utanför Ekonomikum.

Flaggorna är spårlöst försvunna. Stölden förbryllar intendent Peter Götlind, men påminner om en liknande historia. Något som Ergo var först med att berätta om.

– För några år sen, på sista april, kom en man till ekonomikum och sa: Jag har så dåligt samvete. för 30 år sen, så stal jag den här flaggan. Så då fick vi tillbaka vår Sverigeflagga, det tycker jag är väldigt charmigt.

Men när de sex flaggorna med universitetslogga kan tänkas dyka upp är det bara tjuven som vet. Under tiden så får reservlagret vädras.

– Vi hade en reservuppsättning. Men vi hade nog räknat med att byta en i taget i stället för alla på en gång, säger Peter Götlind.

Flaggorna kostar drygt 2 000 kronor styck. Ingen jättesumma, men heller inte fickpengar menar intendenten. De togs dock inte ner på rätt sätt och reparationer för mer än flaggornas värde har behövt utföras innan reserverna kom på plats.

– Reparationen gick ju på en hel del. För att nå till toppen och byta linorna så fick vi också ta in en skylift, säger Peter Götlind.

Är det studenter som ligger bakom stölden tror du?

– Det ligger ju nära till hands. Något studentikost är det nog, kanske till togaparty.

Följ ämnen i artikeln