Saltbil kanade ned i vattnet

avJosefin Silverberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Det hala väglaget ställer till det ordentligt – inte ens saltbilarna skonas.

Under förmiddagen halkade en saltbil ned i vattnet vid färjeläget på Rindö i Stockholms skärgård.

– Den ska dras upp av bärgare på land, i andra hand får man använda någon slags kranbil, säger Christine Lindén, ledningsoperatör på kustbevakningen.

Efter det ymniga snöfallet under gårdagen har det blivit kallare och det är rejält halt på vägarna. Runt om Stockholm varnar Trafikverket för besvärligt väglag och halkrisk.

På Arlanda kämpades det febrilt med halkbekämpning under morgonen och flera avgångar fick ställas in eftersom planen inte kunde lastas.

Foto: Brottsplats Sthlm
En saltbil har halkat ned i vattnet vid färjeläget på Rindö i Stockholms skärgård.

Under torsdagsförmiddagen föll en saltbil offer för den förrädiska halkan när den kanade ned i vattnet vid färjeläget på Rindö i Stockholms skärgård. Föraren tog sig ur oskadd. Enligt polisen kan det vara halkan som är boven i skärgårdsdramat.

– Den som vet hur det ser ut där vet att det är väldigt brant rakt ner och jättehalt, säger Kjell Lindgren, presstalesperson på Stockholmspolisen till SVT.

Nu jobbas det med att få upp fordonet ur vattnet.

– Den ska dras upp av bärgare på land, i andra hand får man använda någon slags kranbil för att få upp den, säger Christine Lindén, ledningsoperatör på kustbevakningen till Aftonbladet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM