Tvillingmamma första kända offret för terrorn i Bryssel

Uppdaterad 2016-03-24 | Publicerad 2016-03-23

Skulle flyga med sin familj till New York Dog vid incheckningsdisken

Peruanska Adelma Tapia Ruiz, 36, skulle flyga med sina treåriga tvillingdöttrar för att hälsa på släktingar i New York.

I stället dog hon vid incheckningsdisken på Brysselflygplatsen Zaventem när två bomber detonerade på tisdagsmorgonen.

Adelma Tapia Ruiz, en 36-årig peruansk kvinna, mamma och hustru, som bott i Bryssel i nästan nio år är det första kända dödsoffret efter gårdagens fasansfulla självmordsdåd och terrorattacker, rapporterar New York Times.

På tisdagsmorgonen skulle hon resa till New York tillsammans med sina treåriga tvillingdöttrar för att hälsa på släktingar, när den första av de två bomberna detonerade vid flygplatsen Zaventem och förvandlade avgångshallen till ett inferno av kraftigt blödande människor, damm, spillror och bråte.

”Adelma gick in på flygplatsen för att kontrollera när deras flyg skulle lyfta till New York”, skriver hennes bror Fernando Tapia Coral i ett Facebook-inlägg enligt New York Times.

Sörjs av anhöriga

Hennes make Christopher Delcambe, som hade följt med till sjukhuset för att vinka adjö, och en av deras skadades och fick läggas in på sjukhus.

Adelma Tapia Ruiz sörjs nu av sina anhöriga, som gör sitt bästa för att försöka ta in det obeskrivligt smärtsamma.

”Det är väldigt svårt att förklara den här smärtan som vi känner här hemma nu, men som äldre bror vet jag att jag måste göra det”, skriver hennes bror på Facebook.

Minst 31 personer har hittills rapporterats döda i terrordåden på Zaventem flygplats och Maelbeek tunnelbanestation i centrala Bryssel. Över 260 personer skadades.

Följ ämnen i artikeln