Månadskort kan användas i hela januari

avRobert Rosén

Publicerad:
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Resenärer med månadskort har möjlighet att använda sitt Jojo-kort även i januari.

Den 14 december slutar Jojo-korten att gälla.

De som har köpt månadskort kan dock använda korten i hela januari.

– Då man kan köpa och ladda sitt kort fram till den 14 december måste vi kunna kontrollera det i efterhand, säger Camilla Bunke, försäljningschef vid Skånetrafiken.

Den 14 december ändras biljettsystemet hos Skånetrafiken. Då slutar Jojo-korten att gälla och appen Reseplaneraren ersätts med Skånetrafikens app. En del resenärer kommer dock även fortsättningsvis att kunna använda Jojo-kortet, vilket Helsingborgs Dagblad rapporterat om.

De som senast den 14 december förlänger, eller laddar på, ett månadskort på sitt Jojo-kort kan be försäljaren att det inte ska börja gälla förrän den 1 januari. På så vis går det att använda Jojo-kortet fram till och med den 31 januari.

Gäller även för serviceresor

– Om man har köpt ett 30-dagarskort och förlänger eller laddar på det senast den 14 december så ska man ha möjlighet att kunna blippa det på bussarna. Det ska vara en giltig biljett men det är bara för den som förlänger sitt 30-dagarskort, säger Camilla Bunke, försäljningschef på Skånetrafiken.

För de vanliga reskasskorten är det däremot fortsatt den 14 december som gäller, då kortet slutar att fungera.

– Det är för dem som har 30-dagarskort men också för våra serviceresorkort. Speciellt till den målgruppen ska vi skicka ut de nya korten efter jul, säger Bunke.

Nya kortet kostar 30 kronor

Varför skickar ni ut dem efter jul?

– Vi har en leveransplan där vi tar det kanal för kanal och målgrupp för målgrupp. När det gäller seniorkort och servicekort så kommer kunden som har tillgång till dem ha fungerande kort hela vägen. De har legat sist i planeringen, så det är enligt plan.

Det nya kort som kommer att ersätta Jojo-kortet riktar sig till pendlare som inte vill använda sig av appen. Kortet kostar 30 kronor och när användaren fått hem sitt kort köper hen sin biljett och kopplar den till kortet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Skåne

Malmö

Bussar

Tågtrafik