Christins hund förgiftades av amfetamin

Publicerad 2020-01-28

Morgonpromenaden i Majorna tog en otäck vändning.

Hunden Billie blev förgiftad och fick köras i ilfart till djursjukhuset.

– Jag var väldigt rädd att förlora henne, säger matte Christin Oskarsson Norlén.

Före frukosten i lördags gick Christin Oskarsson Norlén, 65, och borderterriern Billie, 14 månader, ut på sin morgonpromenad i Gathenhielmska trädgården i Majorna i Göteborg. Plötsligt nosade Billie upp något som såg ut som mänsklig avföring.

– Det var det jag noterade under promenaden som var lite annorlunda, säger matte Christin.

Christin Oskarsson Norlén med sin borderterrier Billie.

”Började dregla”

Hemma från rundan var allt som vanligt, till en början.

Men efter frukosten började Bille bete sig konstigt. Hon blev stirrig och reagerade inte på inkallning.

– Hon blev mer och mer okontaktbar. Hon gick fram och tillbaka och var orolig. Sedan började hon dregla och då förstod jag att något inte stod rätt till.

”Det är förfärligt”

Christin bestämde sig för att åka in med Billie till Blå Stjärnans djursjukhus. Där dröjde det inte länge förrän borderterriern lades in på intensivvårdsavdelningen.

Vid 18-tiden på lördagen kom förklaringen till det hyperaktiva beteendet. Hundens urinprov visade positivt för amfetamin.

– Det är förfärligt när du inte kan skydda din hund. Samtidigt kände jag att det inte var mycket jag kunde göra åt det, eftersom jag inte såg när hon fick i sig giftet, säger Christin.

Efter att beskedet om förgiftningen kommit frågade hon om amfetaminet kunde kopplas till den avföring som Billie slickade på under deras promenad.

– Men veterinären sa att det nog inte var så eftersom det var en sådan stark koncentration av amfetamin i hennes kropp.

”Otrolig lättnad”

Billie lades in på djursjukhuset för intravenös behandling och avgiftning.

Efter en orolig natt kom telefonsamtalet som Christin hoppades på. Hennes hund mådde bättre och var redo att åka hem.

– Det var en otrolig lättnad. Jag var väldigt rädd att förlora henne för jag visste att henne njurar kunde fara väldigt illa av det här.

Den ödesdigra promenaden har fått Christin att gå ut med en varning till andra hundägare i Majorna, skriver Göteborgs-Posten.

”Min hund blev förgiftad av amfetamin på gårdagens morgonpromenad i Gatenhielmska parken. Efter övernattning på Blå Stjärnan mår hunden nu väl, men jag vill varna andra hundägare och berörda för detta elände”, skriver hon i ett inlägg på Facebook.

Veterinärens utlåtande om Billie.