Här hyllar brittiska prins Harry svenska Greta Thunberg

avNicole Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Över 2 500 unga samlades i Royal Albert Hall i London på lördagskvällen.

Under galan, där pris till unga inspirerande personer delas ut, höll prins Harry ett tal där han hyllar svenska klimataktivisten Greta Thunberg.

– Varje familj behöver en egen Greta, sa prinsen.

På lördagskvällen samlades tusentals ungdomar från hela Storbritannien i Royal Albert Hall i London. Inne i den berömda byggnaden hölls galan OnSide Awards som uppmärksammar unga inspirerande personer, något Daily Mail rapporterat om.

Men det var inte enbart ungdomar på plats. Hertigen av Sussex, prins Harry, medverkade även under galan och höll ett tal som fick publiken att brista ut i jubel.

Något som kanske inte var helt överraskade då prinsen hyllade den svenska klimataktivisten Greta Thunberg.

1 av 2 | Foto: Matt Dunham / TT NYHETSBYRÅN
Prins Harry hyllar svenska klimataktivisten Greta Thunberg på gala i London.

Prinsen: ”Nu lyssnar hela världen på henne”

Prinsen blickade ut över havet av ungdomar som satt förväntansfulla i lokalen och började tala:

– Hon må ha varit ensam i början men hon hade en stark tro, ett uppdrag och vilja att göra något. Inte bara för sig själv, utan för alla. Och nu lyssnar hela världen på henne.

Prins Harry berättade om Gretas skolstrejk som började i augusti 2018, och som nu spridit sig till hundratusentals barn världen över.

– Vad du än har för dröm, varje land, varje skola, varje familj behöver en egen Greta. Någon som leder vägen, som är beredd att stå upp för sin åsikt och visar hur mycket de bryr sig om människorna runt omkring, sa prinsen.

Efter talet möttes prinsen av högljudda applåder.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM