Paolo Roberto startar tidning: Hoppas bli större än Aftonbladet

Uppdaterad 2022-09-06 | Publicerad 2022-09-05

Bulletins före detta vd Jannik Svensson och tv-profilen Paolo Roberto har startat en ny tidning.

Tidningen kallas ”Nongrata” och namnet anspelar på att grundarna båda upplever sig oönskade i flera sammanhang.

– Det behövs ett nytt perspektiv på nyhetsförmedlingen, säger Paolo Roberto till Aftonbladet.

Paolo Roberto säger att han tycker att cancelkulturen är ”jävligt ful och feg”. Det är en av anledningarna till att han och Jannik Svensson, Bulletins före detta vd, döpt deras nystartade tidning till Nongrata, som lanserades idag.

– Vi delar en frustration över hur befintliga medier i dag rapporterar och tycker att det behövs ett nytt perspektiv på nyhetsförmedlingen.

Jannik Svensson, Bulletins före detta vd.

Vad är det för nytt perspektiv som behövs och inte finns?

– En ”non grata” libertariansk inställning till livet. Vad går skattepengarna till, egentligen? Går bidragen till fel saker och systemet utnyttjas minskar viljan att betala skatt. Vi kommer att publicera granskningar i veckan.

Är det ett nytt perspektiv som inte redan finns i dag?

– Det tycker jag verkligen. Om man värnar om systemet måste man grundligt kritisera det också. Funkar detta verkligen? Eller måste systemet göras om? Det finns ingen debatt, det snackas bara om att det ska pumpas in pengar här och där utan att kritisera systemet.

Paolo Roberto berättar att de jobbat med tidningen under flera månader och att det finns en ”stor plan bakom”.

– Vi har haft jättemycket trafik i dag. Vi har fått ut mycket bra men det behövs fyllas på med mer nyheter. Allt är inte klart. Ibland får man köra och bygga planet i luften.

Det känns som att namnet ”Nongrata” alltså ”icke-önskvärd” syftar på dig?

– De har ju försökts att ”cancela” mig rätt hårt sedan det som hände 2020. Jag är en kille som alltid varit lite utanför, men jag har ändå inget behov av värme. Fuck den.

– Det behövs ett nytt perspektiv på nyhetsförmedlingen, säger Paolo Roberto.

Det var i maj 2020 som Paolo Robert greps på Östermalm efter att ha köpt sex. Efter att ha blivit utredd för oaktsam våldtäkt dömdes han slutligen till dagsböter. Om det vill han inte prata mer om.

– Jag har gjort mitt misstag, betalt mina böter och sonat straffet på alla sätt och vis. Jag har jobbat med mig själv, börjat om och tagit tag i de delarna av mitt liv.

Är tidningen ett sätt för dig att komma in i värmen igen?

– Nej, jag gillar inte när man försöker tysta människor, det är helt okej att gå hårt åt mig. Vill du fajtas, fajtas fair. Men hugg inte mig bakifrån i ryggen. Det är inte samma sak som att vilja komma in i värmen.

Paolo Roberto säger att tidningen är ”oberoende banjohöger”, förutom att det är en blinkning till Italien innebär att det att de har fokus på individens rätt att bestämma över sitt eget liv, stark äganderätt och en levande landsbygd.

Han säger att tidningen finansieras genom annonser och att förhoppningen är att bli ”större än Aftonbladet”.

– Det är som David och Goliat, ibland om man är stor och störig kommer den lilla och kastar en sten på helt rätt ställe. Så akta er Aftonbladet, säger han och skrattar.

Följ ämnen i artikeln