Rånare attackerade butiksbiträde med kniv: ”Grovt övervåld”

Två maskerade män rånade butik i Arlöv

Publicerad 2019-10-31

Här rusar de maskerade männen in och börjar knivhugga butiksbiträdet.

Rånarnas byte blev några limpor cigaretter och några tusenlappar.

– Det är ett väldigt grovt övervåld som använts mot målsäganden, säger kriminalkommissarie Tomas Malm till Efterlyst i TV3 Viafree.

Vid 23-tiden den 24 oktober är butiksbiträdet i 60-årsåldern ensam i livsmedelsbutiken på Dalbyvägen i Arlöv. Strax före stängning rusade två maskerade män i butiken.

Direkt började en av de två männen attackera butiksbiträdet med kniv.

– Det är ganska ovanligt att man går till attack det här ganska grova sättet, att man utdelar knivhugg direkt mot målsäganden, säger kriminalkommissarie Tomas Malm till Efterlyst i TV3 Viafree.

– Och dessutom fortsätter man under hela tiden man är i butiken.

På bilderna från övervakningskameran, som visas i TV3 Viafrees Efterlyst en vecka efter dådet, syns hur en av rånarna jagade butiksbiträdet och utdelade hugg efter hugg.

– Polisen bedömer att det är väldigt angeläget att vi får tag på de här två gärningsmännen, det är väldigt grovt övervåld som brukats mot målsäganden och risken är att det här fortsätter, säger kriminalkommissarie Tomas Malm till Efterlyst i TV3 Viafree.

– Vi vill gärna få stopp på dem så fort som möjligt.

Samtidigt som den ena maskerade mannen attackerade butiksbiträdet tömde den andre kassan. Utöver de cirka 8 000 kronor som fanns där stal rånarna några cigarettlimpor innan de flydde.

På väg ut ur butiken tappade männen delar av bytet och på övervakningsbilderna syns hur de rafsar åt sig sedlar som stoppas i en gul Netto-påse.

Innan rånarna försvinner observerades de av ett vittne som såg hur de korsade Lundvägen och sprang in bakom Vårboskolan.

Butiksbiträdet fördes till sjukhus med stick och skärskador. Händelsen är rubricerad som försök till dråp och grovt rån.

Gärningsmännen beskrivs som ”ungdomar” och ska var cirka 170 centimeter långa.

Tips om rånarna kan lämnas på Efterlysts tipsnummer 08-702 00 90.

Övervakningsfilmen visas i Efterlyst torsdag 31 oktober klockan 20.00 på TV3 och Viafree

Följ ämnen i artikeln