Nu trappar vi upp tv-sändningarna

Publicerad 2014-09-07

Succén är tillbaka – Aftonbladet TV sänder flera gånger om dagen veckan innan valet

Bara en vecka kvar – nu ökar Aftonbladet TV trycket i valbevakningen med två dagliga tv-­program.

En lunchsändning med Lena Mellin och ett kvällsmagasin.

Dessutom extra­sändningar direkt från ­redaktionen vid stora ­politiska nyhetshändelser.

I måndags genomförde Aftonbladet TV den första onlinesända partiledar­debatten i historien. Debatten sändes bland annat på aftonbladet.se och rosades av kritikerna och hyllades av tittarna. Bara under ­själva direktsändningen sågs debatten av 314 000.

Debatten diskuterades dessutom flitigt av tittarna på Twitter.

Nu lyfter Aftonbladet TV valbevakningen vidare in i spurten mot valet om en vecka.

Premiär i morgon

Klockan 18 i morgon kväll är det premiär för det dagliga kvällsmagasinet Partiprogrammet Valspecial. Där sammanfattas den ­politiska dagen av gäster och expertpanel under ­ledning av programledare Karin Magnusson.

Lunchsändningar

Men redan några timmar tidigare, klockan 11.30 i morgon, är det premiär för Valspecial - ett dagligt lunchprogram som sätter tittarnas frågor om valet i fokus.

Aftonbladet.se:s läsare har varje förmiddag möjlighet att ställa frågor i en chatt på sajten. De får svar i Valspecial av tidningens politiska kommentator Lena Mellin.

Vilken är den vanligaste frågan du får?

- Den absolut vanligaste just nu är vilka som vinner. Och det kan ju varken jag ­eller någon annan svara på. Det visar sig den 14 september. Den i andra tider vanligaste frågan är ”Hur är Fredrik Reinfeldt, egentligen?”. Inte heller den kan jag svara särskilt väl på ­eftersom jag inte känner ­honom, men självfallet har träffat honom många gånger,­ säger Lena Mellin.

Det här är det nionde riksdagsvalet som du be­vakar. Vad skiljer den här valrörelsen från de ­andra?

- Den handlar inte om ­någonting utom att vinna. Sakfrågorna är märkligt frånvarande trots att både Alliansen och Social­demokraterna sagt att de vill att valdebatten främst ska handla om jobben.

”Omvälvande”

Vad hoppas du ska hända kommande vecka?

- Något stort, omvälvande och dramatiskt. Det vill jag ska hända varje vecka men särskilt den här.

Vad kommer avgöra ­valet?

- Det vanliga. Att den som väljarna tror sköter ekonomin bäst vinner. Utan pengar går det inte att göra ­någonting.

Tv-sändningar - både lunch och kvällstid

11.30 VALSPECIAL med Karin Magnusson och Aftonbladets politiska kommentator Lena Mellin. Programmet sätter tittarnas och läsarnas egna frågor om valet i fokus. Varje förmiddag kan du ställa dina frågor i en chatt på aftonbladet.se. Valspecial sänds varje dag, måndag till fredag.

18.00 PARTIPROGRAMMET VALSPECIAL Karin Magnusson och samhällschef Hanna Olsson. Ett magasin­program med tydligt nyhetsfokus på valrörelsen och de färskaste händelserna. I programmet finns också en aktuell gäst och en expert­panel. Partiprogrammet Valspecial sänds varje dag, måndag till torsdag.