Ny massgrav hittad i Mexiko

TT-AFP

Publicerad 2018-11-06

En skylt markerar massgraven vid Colinas de Santa Fe, fem kilometer från den nyupptäckta massgraven i Veracruz. Arkivbild.

En ny massgrav har hittats i delstaten Veracruz i östra Mexiko. Enligt obekräftade uppgifter har mellan 400 och 500 kroppar hittats.

– Det ser ut som ett dödsläger, eller värre, säger Rosalia Castro Toss, talesperson för frivilligorganisationen Solectio, som letar efter försvunna personer.

Massgraven ligger bara fem kilometer från en annan massgrav, som upptäcktes för två år sedan och där kvarlevorna efter 296 personer hittills har påträffats och arbetet med att hitta fler kroppar fortfarande pågår.

Delstaten Veracruz är en viktig smuggelrutt för droggäng som för narkotika norrut mot gränsen till USA och har länge plågats av våld och korruption. I september hittades 32 massgravar med kvarlevor efter minst 166 människor i Veracruz.

Massgravar upptäcks regelbundet i Mexiko, med dussintals eller till och med hundratals oidentifierade kroppar. Nästan 4 000 sådana kvarlevor har hittats sedan 2007, enligt en människorättsorganisation.

Följ ämnen i artikeln