Kidnappades och sköts – överlevde

Publicerad 2013-05-16

Mannen kidnappades, hotades och sköts i huvudet.

Men lyckades övertala gärningsmännen att skjutsa honom till sjukhuset.

– De släppte av mig utanför sjukhuset och jag gick bort till akuten själv, säger han i polisförhör.

Den 25-åriga småbarnspappan tvingades in i en bil när han var ute och promenerade i Blackeberg i västra Stockholm. Två män, båda i 35-årsåldern, hotade honom med pistol, satte en huva över hans ansikte och band honom.

– De sa att de skulle våldta min fru och skada mitt barn om jag inte gick in i bilen. Jag var orolig för min familj, säger han i förhör med polisen.

Sköt honom på två ställen

De misstänka männen körde därefter ut honom i skogen och slängde ut honom på marken. På plats ska de enligt vad mannen berättat i förhör ha försökt dra ner byxorna på honom.

Han ska också ha sagt att de skulle föra in något i hans rektum, men att han sagt åt dem att han hellre skulle dö än att de fick göra så. De sköt honom då i ryggen och i huvudet. Sedan misshandlade de honom genom att slå honom i huvudet med en spade. Under tiden ska de ha sagt att "Känner vi på oss att du snackar så kommer någon i din släkt att dö".

– Jag fick intrycket av att de visste en hel del om mig och min släkt. Jag är därför rädd att någonting ska hända, säger han i förhör.

Eftersom mannen fortfarande var vid liv efter misshandeln började de två misstänkta männen att bråka om vad de skulle göra med honom. Han övertalade dem då att ta honom till sjukhuset, något som männen gick med på.

På sjukhuset opererades en kula från mannens skallben och en kula från mannens rygg bort.

Åtalas för försök till mord

De två misstänka männen åtalas för bland annat försök till mord och människorov. Den ena mannen åtalas också för att ha hotat döda offrets sambo. De båda förnekar brott.

Genom att spotta och dra loss hår från kroppen när mannen låg i de misstänktas bil lyckades han lämna dna-spår ifrån sig. Dessutom har blodspår från mannen hittats hemma hos en av männen.