Häftig brand i radhuslänga i Segeltorp

Uppdaterad 2015-11-11 | Publicerad 2015-11-10

En radhuslänga i Segeltorp söder om Stockholm är övertänd. Radhuslängan med fyra hus är fortfarande under byggnation.

– Ingen ska ha befunnit sig i husen, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisen.

Larmet om att ett radhus brann kom strax efter klockan 19 på tisdagen. Räddningstjänsten arbetade för att släcka branden under hela kvällen.

– Det brann kraftigt när vi kom till platsen. Husen i radhuslängan kommer att bli förstörda, säger Frida Ryberg, operativ chef på Södertörns räddningstjänst.

Misstänks vara anlagd

Samtliga radhus i längan är drabbade.

– Men vi har kontroll på branden så den ska inte kunna sprida sig till några andra hus. Vi har nu inte lika mycket resurser på plats som för några timmar sedan men det kommer att ta en bra stund att släcka, säger Frida Ryberg.

Polisen misstänker att branden är anlagd och har inlett en förundersökning om grov mordbrand. När brandkåren är färdig kommer området att spärras av för en teknisk undersökning.

– Polis på plats pratar nu med människor i området, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisen.

”Gnistregn mot himlen”

Enligt uppgifter till polisen ska två personer ha setts lämna radhuset i samband med att branden startade, något som ett vittne bekräftar till Aftonbladet.

– Vi såg två personer springa mot vändplanen. De kom ut ur huset precis när det började brinna, säger vittnet.

Rikard Tufvasson bor några hundra meter från radhuslängan.

– Min dotter såg från fönstret att det brann och ropade på oss. Vi såg ett stort gnistregn mot himlen. Som jag uppfattade det var minst två hus övertända, säger han.

Huset är ett tvåvåningshus under konstruktion som det byggts på från och till i minst två år. Flera vittnen berättar för Aftonbladet att det brunnit på platsen tidigare, men då i mindre omfattning.

Följ ämnen i artikeln