God morgon! Det här hände medan du sov

Publicerad 2018-08-02

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Sjötrafik avrådes under bogsering

Det grundstötta fartyget Makassar Highway beräknas komma in till hamnen i Oskarshamn under torsdagsmorgonen. I bogseringens slutskede avrådes från sjötrafik i farleden i hamnen mellan klockan 05 och 09, meddelar länsstyrelsen.

Läs hela artikeln

Minst fyra döda i störtflod på Korsika

Minst fyra personer, varav ett barn, har omkommit efter att ha svepts med i en störtflod när de vandrade i en ravin på den franska ön Korsika.

Läs hela artikeln

Justin Timberlake festade på Östermalm i Stockholm

Dagen efter Sverigekonserten festade Justin Timberlake på Östermalm i Stockholm. Världsstjärnan sa att han hade haft det bra i Sverige innan han lämnade för nästa spelning.

– Han och hustrun Jessica var här för elva år sedan också, när de precis hade blivit tillsammans, säger Elias Karroum, ägare på Beirut Café.

Läs hela artikeln

Anthony Martial kan bötfällas på två miljoner kronor

Anthony Martial och tränaren José Mourinho verkar ha kommit i kläm med varandra. Efter att fransmannen lämnade Manchester Uniteds träningsläger för att bli pappa har portugisen surnat till. 22-åringen kan bötfällas på upp till två miljoner kronor.

Läs hela artikeln

Mindre flygkontroll föreslås i USA

Amerikanska myndigheter överväger att slopa vissa säkerhetskontroller på små och medelstora flygplatser. Ett förslag som oroar terrorismexperter. Det amerikanska transportsäkerhetsverket (TSA) skapades i efterdyningarna av attackerna den 11 september 2001.

Läs hela artikeln

50-gradig värme kan nå Europa i helgen: ”Det är livsfarligt”

I helgen väntas det bli över 50 grader varmt i delar av Sydeuropa – vilket kan få förödande konsekvenser.

– Dessa temperaturer är livsfarliga, människor kommer att dö, säger Pär Holmgren, naturskadespecialist och tidigare meteorolog.

Läs hela artikeln

Kom inte med dieseldunk när planeten brinner

KALLE SUNDIN: Torkan gör att skördarna uteblir, vilket i sin tur leder till foderbrist. Det kan tvinga många till att nödslakta sin boskap med stora ekonomiska förluster som följd. Regeringen har i veckan lovat 1,2 miljarder i stöd till lantbruket.

Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!