Turiststrand avstängd – på grund av sexuellt frustrerad delfin

Uppdaterad 2018-08-31 | Publicerad 2018-08-29

En sexuellt frustrerad delfin har skrämt flera turister på franska stränder i den franska regionen Bretagne.

Den passionerade delfinen har slängt sig mot båtar och vid ett tillfälle lyft upp en kvinna i luften med nosen.

Delfinen, som kallas Zafar, tycks ha varit sexuellt frustrerad på senaste tiden.

I en kustby i franska Bretagne har en delfin skrämt både turister och lokalbefolkning till den grad att den lokala borgmästaren Roger Lars nu förbjudit alla att simma på stranden i Landévennec.

Den tre meter långa delfinen – som lokalbefolkningen kallar för Zafar – har i värmen försökt gnugga sig mot flera människor och hindra dem att simma in till land.

– Jag tog det här beslutet för att säkerställa människors säkerhet, säger borgmästare Roger Lars till franska tidningen Ouest-France.

Brittiska The Telegraph skriver att delfinen helt klart är sexuellt upphetsad och att den även flera gånger kastat sig mot kajaker och andra småbåtar.

Var populär bland turister

Zafar har under flera månader synts till längs stränderna i Plougastel-Daoulas, Logonna-Daoulas och Landevennec, men har tidigare varit populär. Turister har uppskattat den sällskapliga delfinen som närmade sig båtarna och ibland lät människor simma på hans ryggfena.

Men för några veckor sedan ändrades Zafars beteende.

– Flera simmare är rädda. Han lyfte upp en kvinnlig simmare förra torsdagen med sin nos, säger Roger Lars till Ouest-France.

Delfiner parar sig inte någon särskilt tid på året och kan visa upp sexuellt beteende mot andra arter, bland annat människor.

Följ ämnen i artikeln