De blev terroristens offer

Uppdaterad 2016-07-28 | Publicerad 2016-07-17

Fatima Charrihi, en sjubarnsmor från Nice. Hon blev troligen ett av attackens första offer. Hennes kropp, ska enligt hennes son Hamaz, ha hittats längst fram i raden av alla döda på strandpromenaden. Han har uppgett till fransk media att hon bar slöja vid attacken.

– Hon bar slöja. Hon praktiserade det riktiga islam – inte den som terroristerna tror på.

Sean Copeland 51 år och hans son Brodie Copeland, 11 år, från Texas, USA. De var på semester i Nice med familjen när attacken inträffade. Brodie spelade baseball för Country Baseball Club nära hans hemort i Austin, Texas.

Viktoria Savchenko, 21 år. Hon besökte Nice med en vän när hon dödades i attacken. Viktoria Savchenko är ryska och student vid Russian Academy of Finance.

David Bonett, 44 år, son till vice borgmästaren i den lilla franska staden Nerondes. Han bodde i byn Roquebilliere och levde på att sälja fisk. Bonnet sörjs av familjen och hans 21-åriga dotter.

Olfa Bent Souyah Khalfallah, 31, och hennes 4-åriga son Kylian dog i attacken. Olfas man och Kylians pappa Tahar Mejri fick sorgebeskedet utanför sjukhuset.

Emmanuel Grout, 48 år, en gränspoliskommisarie från Frankrike.

Robert Marchand, 60 år, från Marcigny i Frankrike. Han arbetade som chef inom industrin.

Timothy Fournier, 27 år, en man från Paris. Timothy Fouriner omkom när han försökte skydda sin gravida fru.

Michael Pellegrini, 28 år, en fransk medborgare som arbetade som professor i ekonomi. Han dog tillsammans med sin mamma Veronique Lion, 55 år. Veroniquie Lion arbetade som barnskötare på en förskola. Tillsammans med dem dog också Michaels morföräldrar – Francis och Christiane Locatelli, 82 respektive 78 år gamla.

Angelo D'Agostino, 71 år, och Gianna Muset, 68 år, två franska medborgare som enligt franska medier befann sig på strandpromenaden för att fira nationaldagen.

Linda Casanova Siccardi, 54, från Agno Ticino, Schweiz. Hon var på semester i Nice med sin franskfödda man som överlevde attacken. Hon var specialist inom tulltjänst.

Laurence Tavet, 49 år, firade semester med sina två barnbarn som var på besök hos henne i Nice.

Det sjuåriga barnbarnet Yanis dog också i attacken. Laurence Tavet kommer att begravas i Algeriet, som hon ursprungligen kommer från.

Igor Chelechko, 48 år, fyrabarnspappa som nyligen flyttat till Nice. Han var engagerad i den rysk-ortodoxa samfundet i Nice. Chelechko kom från Antwerpen där han arbetade i den ortodoxa kyrkan.

Yannis Coviaux, 4 år, bodde i Nice med sina föräldrar. De var på Promenade des Anglais för att titta på fyrverkerierna under nationaldagsfirandet. Hans pappa Michael Coviaux har sagt till tidningen Le Parisien att han lyckades rädda sin fru – men inte sonen. Fyraåringen var en bit bort med en kompis när lastbilen kom farande.

– Min första reaktion var att ta tag i min fru och få undan henne från lastbilen.... när jag kom på fötter igen såg jag en stor folkmassa framför mig och jag bad till gud att Yannis var välbehållen.

Lite senare såg Michael Coviaux sonen i en pöl av blod.

– När jag såg honom förstod jag direkt. Han påminde om den lilla flyktingpojken Alan som drunknade på stranden i Turkiet.