Morddömde expojkvännen överklagar till HD

avTT

Foto: Mats Andersson/TT
Bild från häktningsförhandlingen mot mannen, efter att han anhållits som misstänkt för mordet på 19-åringen i maj förra året.

Den 23-årige man som dömts till livstids fängelse för det uppmärksammade mordet på Tova Moberg vill att Högsta domstolen prövar målet.

I överklagan som lämnats in framgår bland annat att mannen fortsatt nekar till mord. Det är bevisat att mannen befunnit sig på gården där kvinnan hittades död. Men försvaret anser att mannen inte kan knytas till gärningen eftersom man inte har kunnat fastställa var våldet mot henne ägde rum. 23-åringen motsätter sig också livstidsstraffet.

Mannen hade tidigare haft en relation med den mördade 19-åriga kvinnan. Hon försvann en lördag i maj förra året, och hittades några dagar senare mördad i en sjö intill den gård i närheten av Hudiksvall där 23-åringen bodde. Misstankarna riktades snart mot den före detta pojkvännen, som senare dömdes av såväl tingsrätt som hovrätt till livstids fängelse för mordet. Han dömdes även för flera fall av misshandel samt olaga hot – också de brotten riktade mot kvinnan.