Violetas julgran näst finast: Pyntar med renar och en trumpet

Publicerad 2019-12-24

Fjärrstyrda lampor, renar och en trumpet.

Viola Radics julgran är Sveriges näst finaste – i alla fall enligt Aftonbladets läsare.

– Jag gillar inte att bara ha runda kulor, säger pyntmästaren Violeta Radic.

Gröna, vita, glittriga eller täckta med kläder – det är en stilig skara granar som kämpat mot varandra i Aftonbladets grannaste omröstning.

Lottas gran ”från djupaste Lidenskogen” utsågs till årets finaste av läsarna.

Eftersom Aftonbladet inte lyckas nå Lotta ringer vi upp Violeta Radic, 42, på Kungsholmen, som kammat hem silvermedaljen för sin gran i guld och rött.

– Jag tycker att jag har fått till en perfekt blandning. Jag tror att min gran tilltalar både de som gillar traditionella granar och de som är lite mer ”more is more”, säger hon.

Inte bara runda kulor

Granen är pyntad med kulor i rött och guld men också guldiga kottar, en skuttande ren och en trumpet.

– Jag gillar inte att bara ha runda kulor. Så det är lite blandad kompott som jag köpt under flera år, säger Violeta.

Oväntade materialet

Många bekanta som sett Violetas gran på bild har trott att det är en äkta gran med levande ljus. Men inget av det stämmer.

– Nej, det är helt vanliga trådlåsa lampor som styrs med fjärrkontroll, väldigt modernt och praktiskt. Och sen är det en konstgran eftersom jag lider lite av astma, säger Violeta.

Hur ser den perfekta granen ut?

– Som min såklart, haha! Jag har två favoriter. Dels en sådan som jag har, som är mer åt Disneyhållet. Men jag gillar också den lite mer traditionella med glitter som går runt om och små svenska flaggor och smällkarameller. Lite mer ”Fanny och Alexander.

Vilken gillar du bäst av de andra granarna i tävlingen?

– Jag gillade den med vita julrosor, som var lite avskalad färgmässigt. Och sen den gigantiska granen i flera våningar med massa röda kulor. Den var fin.

Hur firar du jul i dag?

– Jag firar med mamma. Eftersom jag inte ha några barn firar vi ihop varje år sedan jag var liten. Det blir Kalle Anka och hans vänner på tv och ”Kan du vissla Johanna” och ”Karl-Bertil Jonssons jul”.

Lottas gran från Lidenskogen vann läsarnas omröstning.

Aftonbladet har inte kunnat få kontakt med Lotta, vars gran vann omröstningen. Är du Lotta – eller har kontakt med henne – hör av dig här.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln