Drottningorder: Prinsens 60-årskalas inställt

TT

Uppdaterad 2019-11-25 | Publicerad 2019-11-24

Storbritanniens drottning Elizabeth på väg med sin son prins Andrew till en gudstjänst i Skottland en söndagsförmiddag i september, det vill säga mer än två månader innan prinsen tvingades pausa från sina offentliga uppdrag efter att ha blivit intervjuad i BBC om sina kontakter med den sexbrottsdömde Jeffery Epstein.

Inte nog med att anrika kulturinstitutioner sagt tack och adjö till honom och att han tvingats pausa på obestämd tid från sina offentliga åtaganden, nu blir det inte heller någon 60-årsfest för brittiske prins Andrew.

Det har drottning Elizabeth bestämt, enligt Sunday Times.

Meningen var att prinsens välgörenhetsarbete skulle uppmärksammas i februari samtidigt som ett stort 60-årskalas hölls tills hans ära. Men nu blir 60-årsfirandet endast en privat familjeangelägenhet, skriver tidningen.

Det är prins Andrews kontakt med den sexbrottsdömde, nu avlidne, Jeffrey Epstein som lett till motgångarna. Dammluckorna öppnades efter förra helgens BBC-intervju där prinsen tillbakavisade påståenden om att han haft sex med en minderårig flicka som han fick kontakt med via Jeffrey Epstein. Prins Andrew förnekade i intervjun att han över huvud taget träffat den i dag vuxna kvinnan och att han skulle ha känt till omfattningen av Epsteins brottslighet.