Snart tar nioåringen universitetsexamen: ”Är som en svamp”

avJasmin Lindberg

Laurent Simons, 9, från Belgien är inte som de flesta barnen i hans ålder. Han är en riktig begåvning.

Just nu går han på universitetet i Eindhoven för att ta en kandidatexamen.

Laurent Simons, 9, studerar elektroteknik vid Eindhoven University of Technology i Nederländerna – en tuff utbildning även för studenter i vuxen ålder.

Skolpersonalen kallar Laurent Simons för "extraordinär". Han kommer att ta sin examen i december och sedan planerar 9-åringen att fortsätta studera vidare. Han vill gå ett doktorandprogram i elektroteknik och studerar för en examen i medicin, säger hans pappa till CNN.

”Åt mycket fisk under graviditeten”

Redan i en tidig ålder upptäckte både familjen och lärarna på skolan att Laurent inte var som de andra barnen. Att det var något speciellt med honom, berättar hans föräldrar till nyhetskanalen.

I skolan lät lärarna honom med ett kunskapstest för att mäta hur smart han var.

– De berättade att han är som en svamp, säger pappan Alexander Simons till CNN.

Laurent Simons kommer från en högutbildad familj där många är läkare, men trots det har föräldrarna ingen förklaring till hur deras son kan ha så lätt för att lära sig nya saker.

– Jag åt mycket fisk under graviditeten, skämtar mamma Lydia Simons i intervjun med nyhetskanalen.

Trots att Laurent Simons har en talang att lära sig snabbt, vill föräldrarna inte att han ska ta sig själv på för stort allvar. Enligt dem är det viktigt att hitta en balans mellan att vara ett barn och att ta vara på hans talanger, säger de till nyhetskanalen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Skolbarn

CNN

Belgien