Storbrand rasade i garage

VMA utfärdades utanför Mjölby

avSebastian Laneby

Publicerad:
Uppdaterad:

Håll er inomhus!

Det var räddningstjänsten uppmaning till boende i närheten av garaget som stod i lågor i Spångsholm under onsdagskvällen.

– Jag har hört att det kommer att brinna ner, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Öst.

Senare meddelades att de som evakuerats fått återvända hem.

Larmet inkom klockan 20.36.

Räddningstjänsten ryckte då ut med flera enheter och kunde snabbt konstatera att det handlade om en fullt utvecklad brand i ett garage.

På bilder från platsen kunde man tidigt se att röken och elden var massiv.

– Det är en kraftig rökutveckling och vi har svart rök som bolmar upp. Röken kommer även driva ut på E4, sa Christian Lind, inre befäl på räddningstjänsten, inledningsvis.

1 av 3 | Foto: NIKLAS LUKS
Eftersom det finns gasflaskor i den brinnande lokalen gick en varning ut om att de som bor i närheten ska hålla sig inomhus.

Under onsdagskvällen och natten mot torsdag fanns det en explosionsrisk och boende uppmanades gå inomhus, stänga dörrar, fönster och ventilation.

– Just nu är vi på platsen och bekämpar branden. Vi har elva brandbilar där och ett 20-tal brandmän. Vi har även börjat utrymma folk i närheten, sa Christian Lind under kvällen.

Senare har anslöt ytterligare ett tiotal brandmän.

Enligt lokala Corren hördes flera smällar inifrån området som var avspärrat.

Tidningen skriver att där är oklart vad som exploderat.

”Hört smällar”

Släckningsarbetet pågick hela natten – men byggnaden gick inte att rädda, enligt polisen.

– Vi har hjälpt till med evakuering av boende som har förts till en skidklubb som ligger i närheten. Sen håller vi avspärrningarna, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Öst.

Lindqvist har också uppgifter om smällar.

– Det är en större byggnad där utrymmen hyrs av olika företag och även av privatpersoner. Vad jag förstår har man hört smällar, men vad det beror på kan jag inte säga. Det kan handla om gasolflaskor eller bildäck.

På grund av risk för explosion infördes en säkerhetszon på 300 meter från byggnaden och personer i området evakuerades, men under den tidiga morgonen kunde dessa återvända hem igen. Det tidigare VMA:at drogs även tillbaka vid 04-tiden.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM