Här får sjuka barn köra bil till operationssalen: ”Är hjärtevärmande”

Publicerad 2019-04-13

Att vara liten, ligga på sjukhus och invänta operation är allt annat än roligt.

Därför får de allra minsta patienterna på sjukhuset i Kalifornien köra in till operationssalarna i minibilar.

”Det är underbart att se ett leende i stället för oro och rädsla” skriver en person på sjukhusets Facebooksida.

På ett sjukhus i Modesto i Kalifornien har man uppmärksammat de allra minsta på ett hjärtevärmande sätt. Sjukhuset har nämligen två små minibilar som tillåter sjuka barn att själva köra in till operationssalen, något Daily Mail rapporterat om.

Den ena bilen är en rosa Volkswagen Beetle medan den andra är en svart Mercedes. Att sätta sig i en av bilarna och få köra in till operationssalen betyder oerhört mycket – både för barnen, deras familjer och sjukhusets personal.

”Vi kan se hur stress och ångest försvinner när de hoppa in i de små bilarna” skriver The Doctors Medical Center på deras Facebooksida.

Mini-bil donerades till sjukhuset

Det var förra året som den svarta Mercedes för första gången testades av en liten kille på väg till operation. Sjukhuspersonalen märkte då hur bilen fick pojken att skina upp istället för att känna oro. Och sedan någon vecka tillbaka finns nu även en rosa bil på sjukhuset.

”Den nya rosa bilen donerades av en av våra anställda och hennes familj” skriver sjukhuset i en post på Facebook som nyligen kom ut.

På ett klipp som sjukhuset delat på sina Facebook och som blivit viralt syns hur en liten tjej som heter Caroline får testköra den rosa Volkswagen. Och hon gör det med ett leende på läpparna.

”Det är underbart att se ett leende i stället för oro och rädsla” kommenterar en person på sjukhusets Facebook.

En annan skriver:

”Helt rätt – det här är så hjärtevärmande.”