Sökinsats efter Henrik – stort område avspärrat

Kustbevakningen söker med dykare

Uppdaterad 2023-10-07 | Publicerad 2023-10-06

15-årige Henrik sågs senast i måndags.

Hans Snapchat-karta visar att han var aktiv cirka en kilometer från sitt hem då.

Nu har området spärrats av.

Polisen har spärrat av ett större område i Alingsås.

I måndags försvann 15-årige Henrik och polisen utreder försvinnandet som människorov.

En stor sökinsats pågår nu för att hitta honom och polisen har nu spärrat av ett område i staden. Även Kustbevakningen är med i insatsen.

– Vi är där och stödjer polisen med dykresurser. Vi har skickat en dykgrupp från Göteborg, säger Pontus Ekström, vakthavande befäl på Kustbevakningen.

På andra frågor om insatsen hänvisar han till polis.

Området ligger knappt en kilometer från Henriks bostad och det ska ha varit där han senast sågs på sin Snap-karta på måndagskvällen, rapporterar P4 Sjuhärad.

Område avspärrat

I nuläget kan åklagare och polis inte kommentera det närmare.

– Allmänt kan man säga att polisen spärrar av där man anser att man har anledning att göra det. Jag kan inte uttala mig om varför de spärrat av just där, jag har inte detaljbilden just nu, säger åklagare Andreas Ekengren, som leder utredningen.

Sedan tidigare är tre personer anhållna misstänkta för människorov. Vilken ålder de är vill åklagaren inte gå in på i nuläget.

– Vi arbetar brett och vi tittar på vad som kan ligga bakom det här. Vi har flera delar som vi arbetar med och vi jobbar brett, säger Andreas Ekengren.

En fjärde person greps också på fredagen, men släpptes senare på fri fot.

Försvann i måndags

Henrik sågs senast i måndags någon gång mellan 16 och 18.30.

Uppgifter som inkom till polisen gjorde att man misstänker att han blivit kidnappad. Informationen från polisen om Henriks försvinnande blev offentlig först under torsdagen.

– Vi kom till en punkt där vi var tvugna att växla upp för att hitta honom vid liv, säger kommenderingschefen Peter Sörstedt.

Under torsdagen inleddes även en regional särskild händelse.

– Detta gör att vi kan säkra resurser för att stärka sökarbetet framåt, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson på polisen.

Följ ämnen i artikeln