Skandalborgmästaren drabbad av ny cancer

Publicerad 2015-10-30

Rob Ford.

Rob Ford, Torontos skandalomsusade före detta borgmästare, har drabbats av en ny form av cancer.

Beskedet kommer bara en månad efter att han sade sig vara cancerfri.

– Nu är jag tillbaka på ruta ett, säger han till nyhetsbyrån AP.

Rob Ford trodde att den tuffa tiden var över.

Då tog Torontos före detta borgmästare emot ett nytt chockbesked.

Under torsdagen mötte han media utanför Mount sinai-sjukhuset i Toronto och berättade då om den svåra upptäckt som läkarna nyligen hade gjort. Ford uppgav att han har drabbats av urinvägscancer.

”Inte i skick att kämpa”

Enligt nyhetsbyrån AP bröt Ford ut i tårar när han berättade om cancerbeskedet.

– Jag är inte i skick att kämpa just nu, säger han enligt AP.

Förra hösten drog Rob Ford tillbaka sin kandidatur till omval efter att ha drabbats av cancer i magen. Och för en månad sedan trodde han att faran var över när han uppgav att behandlingen lyckats och att han hade förklarats cancerfri.

Det nya beskedet blev ett särskilt hårt bakslag.

– Nu är jag tillbaka på ruta ett och måste börja om med allt igen. Jag är en optimist men jag är också realistisk, säger han enligt AP.

Rökte crack

Rob Ford blev en internationellt ökänd politiker när han under en presskonferens 2013 erkände att han rökt crack i samband med en ”brakfylla”. Det har även publicerats mindre smickrande fyllevideor på den skandalomsusade borgmästaren. Vid ett tillfälle filmades han när han gick runt i ett vardagsrum, måttade slag i luften och yttrade att han skulle slita ut någons hals.

Behandlingen av Rob Fords urinvägscancer påbörjas nästa vecka. Familjen tar ställning till om Ford, utöver cellgifter, även ska genomgå en kirurgisk behandling.

Följ ämnen i artikeln