Nya bilbränder i Lund – misstänks vara anlagda

Publicerad 2019-07-07

Arkivbild. I slutet av juni brann bilar på Östra Tornvägen. Lund har drabbats av en våg av anlagda bilbränder sedan början av juni. Enligt polisen misstänker man samma gärningsman bakom alla.

Ett antal fordon skadades när minst tre bilar brann i Lund med omnejd natten till söndag, rapporterar Sydsvenskan.

Polisen har säkrat vissa spår och minst två av bränderna misstänks vara anlagda. Vid bland annat Skarpskyttevägen söktes området av med hund under natten och vissa tekniska fynd gjordes, uppger Polisen i ett pressmeddelande.

Första larmet kom bara minuter efter midnatt och gällde en brinnande bil på Kämnärsvägen. Privatpersoner började släcka redan innan räddningstjänsten hann fram.

Två timmar senare brann det i en bil på Skarpskyttevägen. Branden hann aldrig sprida sig till bilar som parkerats intill.

Tredje larmet kom från Arlöv en halvtimme senare. Där brann en skåpbil kraftigt och fordon intill skadades. Skåpbilen totalförstördes. Tidigt på söndagsmorgonen hanterades den bilbranden separat. Enligt polisen är den svår att koppla ihop med de två tidigare i Lund.

Lund har drabbats av ett stort antal bilbränder sedan början av juni. I samband med en av dem spreds elden till näraliggande Kunskapsskolan. Polisen har tidigare kopplat ihop senaste vågen av bilbränder i Lund och misstänker samma gärningsman.