Kvinna överfallen på väg till jobbet – slagen med trädgren

Misshandlades på Hammarö – hatbrott misstänks

Publicerad 2019-05-06

En kvinna överfölls och misshandlades av en okänd man i ett villaområde på Hammarö på måndagsmorgonen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var kvinnan på väg till jobbet när hon attackerades – och hatiska ord uttalades mot henne.

– Det stämmer att han ska ha sagt fula saker till henne, säger Tommy Lindh vid polisen.

Larmet om händelsen inkom klockan 06.28 på måndagsmorgonen.

En medelålders kvinna var då på väg till jobbet när hon utan förvarning blev överfallen och slagen av en man i ett villaområde i området Hammar på Hammarö söder om Karlstad i Värmlands län.

Den okända mannen ska ha använt någon form av tillhygge, vilket enligt uppgifter till Aftonbladet ska ha varit en trädgren.

Skadad och chockad

– Jag vet inte vad det är för typ av tillhygge men kvinnan har skador och är väldigt chockad, säger Tommy Lindh vid polisens ledningscentral.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska den okända mannen ha uttalat hatiska ord mot kvinnan, vilket gör att polisen misstänker att det kan röra sig om ett hatbrott.

– Det stämmer att han ska ha sagt fula saker till henne med anspelning på hennes ursprung. Vi ser just nu inget annat motiv men detta är än så länge bara en arbetshypotes som vi tar med i beräkningarna, säger Tommy Lindh.

Efter överfallet tog kvinnan sig till en förskola i närheten där hon fick hjälp att larma.

Polisen söker just nu i området efter den misstänkta gärningsmannen med hundar.

– Vi har haft svårt att få fram exakt brottsplats då kvinnans skador i samband med att hon befinner sig i chocktillstånd har gjort det väldigt svårt för henne att kommunicera, säger Tommy Lindh.

”Oprovocerade överfall väldigt ovanliga”

Kvinnan ska i samband med överfallet inte ha blivit rånad på några saker.

På frågan om det är någon fara för allmänheten säger Tommy Lindh att man vet för lite om omständigheterna i nuläget för att gå ut med en sådan varning.

– Den här typen av oprovocerade överfall är väldigt ovanliga men samtidigt är det viktigt för oss att kommunicera ut att detta har hänt så att vi kan få in vittnesuppgifter.

Kvinnan har förts till sjukhus med ambulans.

Hennes skador ska inte vara allvarliga meddelade polisen senare under dagen.

En förundersökning om grov misshandel har inletts.