Genombrottet: Cyklar kan leda polisen till Kjälls mördare

Publicerad 2019-12-17

Kjäll Gustafsson, 57, ingrep mot rånarna efter julbordet i Gislaved.

Då höggs han ihjäl.

Nu står polisen inför ett möjligt genombrott i utredningen: rånmördarnas misstänkta cyklar har hittats.

De tre gärningsmännen stormade in på Restaurang Ströget i Gislaved tidigt i lördags kväll och gav sig enligt vittnen på personalen.

Då ingrep Kjäll Gustafsson, 57.

Förövarna svarade med att hugga den vältränade Halmstadsbon med vad som beskrivits som en längre kniv – och 57-åringen föll till marken.

– Han var redan borta när jag kom dit, har hans bror Stefan berättat, som fick ett samtal om händelsen kort efter dådet.

Unga gärningsmän

Vittnen har beskrivit hur rånmördarna rörde sig mycket snabbt i lokalen. Det ska ha varit frågan om påfallande unga personer som efter dådet flydde restaurangen på cykel.

Nu kan polisen ha fått till ett genombrott i utredningen, rapporterar Värnamo Nyheter.

Det handlar om gärningsmännens misstänkta flyktfordon som tagits i beslag av polisen.

– Vi har beslagtagit cyklar i närområdet som vi betecknar som intressanta, säger Richard Finndahl, gruppchef på grova brott i Värnamo, till Aftonbladet.

Kan bära spår

Cyklarna analyseras nu av polisens kriminaltekniker – och förhoppningen är att de ska bära spår som kan leda polisen till de än så länge oidentifierade gärningsmännen.

– Det handlar om dna, fingeravtryck och liknande som man nu tittar på, säger Richard Finndahl.

Han säger att cyklarna upptäcktes av privatpersoner.

– Det är cyklar som inte brukar ligga där i normalfallet, som allmänheten har reagerat på, säger Richard Finndahl.

Polisen beskriver utredningsläget på tisdagen som ”mycket känsligt”. Ett hundratal förhör har hållits med vittnen men på tisdagen men fortfarande söker man efter flera observationer.

– Vi är intresserade av observationer av maskerade personer som avviker på något sätt i sitt beteende som varit synliga i Gislaved på lördag kväll, säger lokalpolisområdeschefen Håkan Boberg.

Följ ämnen i artikeln